Over Pleegmaatjes

Iemand die meeleeft, meedenkt en meehelpt, speciaal voor ieder pleegkind dat daar behoefte aan heeft. Dat is het doel van het project Pleegmaatjes, waar de NVP afgelopen jaren samen met Humanitas Almere en Triade Vitree heeft ontwikkeld.

Sociaal netwerk
Veel pleegkinderen hebben naast hun pleeggezin maar een beperkt sociaal netwerk. Een Pleegmaatje helpt om het sociale netwerk te vergroten en verder op te bouwen. Het is iemand die meeleeft, meedenkt en meehelpt. Dat kan zijn door een bezoekje na schooltijd of hulp bij huiswerk. Of iemand die met wie een kind kan praten over wat goed gaat in het pleeggezin, of wat juist niet. Een Pleegmaatje is er speciaal voor een pleegkind, maar kan ook de druk voor pleegouders verlichten. Dat is soms nodig om te zorgen dat zij hun huis en hart kunnen blijven openstellen.

Contact

Heb je vragen, suggesties, tips of idee├źn over Pleegmaatjes? Laat het weten!

Neem contact op

Tussen 2018 en 2022 hebben we aan de ontwikkeling van Pleegmaatjes gewerkt. Nu is de methodiek beschikbaar en helpen we om het project ook op andere locaties van start te laten gaan. 

Het project is mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds en is onderdeel van het programma Vrijwillige zorg in het gezin. Houd de website in de gaten voor updates over het project. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Laat het ons weten!

Untitled design (27)

Dennis van 17 wil graag gaan sporten, net als vroeger thuis. Hij maakte kennis met handbaltrainer Edwin die hem wegwijs maakt in een nieuwe sport.