Pleegmaatje vinden

Het is niet niks om in een pleeggezin op te groeien. Het is natuurlijk fijn dat er een plek is waar je kunt wonen, maar het zet je leven wel behoorlijk op z'n kop. Veel pleegkinderen geven aan dat er niet zoveel andere mensen zijn die met hen meeleven. En dat het fijn zou zijn als er meer mensen zijn die af en toe iets met je doen of een keer vragen hoe het gaat.

Pleegmaatjes zijn zulke mensen. Ze leven met je mee, gaan met je op stap of helpen je bij je huiswerk. Soms is zo'n Pleegmaatje iemand die je al kent. Soms is hij of zij zelf pleegkind (geweest). Soms is het iemand die je nog moet leren kennen. Natuurlijk kun je dan eerst kijken of het klikt.

Almere en andere plekken

Het Pleegmaatjes project is in Almere ontwikkeld. Daar doen al veel pleegkinderen mee. Pleegmaatjes wordt in Almere aangeboden door Humanitas, in samenwerking met pleegzorg organisatie Vitree. Komende tijd werken we aan de start van het project in zoveel mogeljk andere plaatsen.

Het lukt de opa en oma van Mitch - bij wie hij woont - niet om hem naar de techclub te rijden. Matthijs is daar vrijwilliger en brengt en haalt Mitch graag even op.

Ik wil een Pleegmaatje

Wil jij een Pleegmaatje? Vul hieronder je gegevens in!

Als je iemand weet, vul dan zijn of haar naam in. Weet je niemand? Dan gaan wij voor je op zoek!
Als je idee├źn hebt, vul ze hier dan in.